[stunnel-users] Stunnel exits with timeout

SP scp.stjohn at gmail.com
Thu Aug 18 01:29:23 CEST 2016


Peter,

Thank you for your reply.  Commenting out the exec and execargs does
dispense with the "requires two endpoints" fault.  The programs still
times out, however with the program and systemctl exiting.

Stephen


On Thu, 2016-08-18 at 01:04 +0300, Peter Pentchev wrote:
> On Wed, Aug 17, 2016 at 04:37:12PM -0400, SP wrote:
> > 
> > Summary of problem (configuration and log details below):
> > I am attempting to configure Stunnel to run a pop3s service on our
> > server so that users can retrieve email securely.
> > Stunnel is started as a systemctl service.  If I include both the
> > following in the stunnel.conf:
> > 
> > accept  = mail.myserver.net:995 
> > connect = localhost:110
> > 
> > then systemctl will exit immediately with:
> > Service [pop3s]: Each service must define two endpoints
> > stunnel.service: Control process exited, code=exited status=1 
> > Failed to start SSL tunnel for network daemons.
> > 
> > If I comment the connect to 110 then it will start and hang then
> > eventually timeout:
> > stunnel.service: Failed with result 'timeout'.
> Try uncommenting the "connect" line, then commenting out the "exec"
> and
> "execargs" lines; see if this helps.  As it is, you're telling
> stunnel
> "listen on port 995, then connect to port 110 and also run a
> program";
> that's three things, and it wants you to tell it exactly two.
> 
> It's a different question why the "exec" one doesn't work though...
> In the current configuration, with the "connect" line commented out
> and
> the "exec" and "execargs" one uncommented, when you connect to port
> 995,
> can you see (with "pstree -l" or "ps awwfux" or something like that)
> stunnel starting a gnu-pop3d process?  Does the gnu-pop3d process log
> something somewhere?
> 
> G'luck,
> Peter
> 


More information about the stunnel-users mailing list